nl
+31 (0)575-571616
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

  • 0

Kort samengevat zijn kluizen onder te verdelen in 3 groepen: enkel inbraakwerend, enkel brandwerend of een combinatie van beiden.

Wanneer is een kluis brandwerend

Er zijn omgevingsinvloeden die van groot belang zijn. Zo wordt de temperatuur van een brand beïnvloed door onderstaande punten:

  • De tijdsduur van de brand
  • Verschillende aanwezige materialen
  • Of het vuur 'lopend' is of stilstaat

De gemiddelde temperatuur bij een brand kan oplopen tot 600 à 800 °C. In extreme gevallen kan de temperatuur zelfs boven de 1000 °C uitkomen.

Bescherming tegen brand van waardepapieren of data

Brandwerende kluizen, brandkasten en koffers zijn zo gemaakt dat ze ervoor zorgen dat de binnentemperatuur van de kast lager blijft dan de temperatuur waarbij papier of data beschadigd wordt. Boven een temperatuur van 175°C beschadigt papier of kan het zelfs vergaan. De kritieke grens voor digitale datadragers ligt al op ca. 50 °C.Boven die temperatuur is de kans groot dat de gegevens op de datadragers verloren gaan. In een kast die bijvoorbeeld 1 uur getest is tegen brand voor papier kunt u dus geen cd-roms opbergen. Deze zullen de brand hoogstwaarschijnlijk niet overleven. Daarbij komt dat datasafes behalve tegen brand ook beschermen tegen vocht, stof en roetdeeltjes. Wel zijn er voor sommige kasten databoxen leverbaar die gebruikt kan worden in een brandwerende kast. Hierdoor heeft u de perfecte bescherming tegen brand én diefstal voor uw papieren en uw data.

Er zijn diverse brandwerende normen waaraan een kluis aan kan voldoen. De kluizen worden getest bij hoge temperaturen. Bij het testen wordt er gekeken of de kast de inhoud voldoende beschermt. Sommige normen hebben zelfs een valproef waarbij wordt getest of de beschermende werking niet nadelig wordt beïnvloedt wanneer de brandwerende kast tijdens een brand door een verdiepingsvloer zakt.

De brandwerendheid wordt uitgedrukt in tijd (minuten) in navolging van een P van papier of D voor data. Deze testnormen geven aan hoelang een brandwerende kast papier beschermt bij een grote brand.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.