Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
De verzekerbare waarde van een kluis is afhankelijk van de weerstand die een kluis biedt tegen inbraak. Zo wordt er onder andere gekeken naar de metaaldikte van de kluis en de gebruikte materialen voor de wanden en deur. Ook de aanwezige sluiting kan van invloed zijn op de weerstand en waardeberging.
De indicatie waardeberging geeft ook aan tot welke waarde contant geld of kostbaarheden door uw verzekeraar is gedekt. De verzekeraar gaat standaard uit van opslag van contant geld in een inbraakwerende kluis die zich bevindt in een onbewoond, onbewaakt en niet beveiligd pand binnen de bebouwde kom. Indien er extra beveiligingsmaatregelen zijn genomen kan uw verzekeraar in overleg afwijken van de dekkingsindicatie.
Bij de aankoop van een kluis kunt u aan de hand van de beschikbare informatie kijken of de maximale waardeberging van een kluis voor u afdoende is. Een kluis kan op meerdere manieren voldoen aan de in Europa gestelde eisen. Zo kunnen Kluizen gecertificeerd zijn door daarvoor aangewezen keuringsinstituten zoals VdS, ICIM, A2P en ESSA. Een kluis kan ook zijn ingedeeld in een bepaalde klasse doordat deze is gebouwd volgens de richtlijnen van het Nederlandse Centrum voor Preventie (NCP).
Vraag altijd bij uw eigen verzekeringsmaatschappij of zij akkoord gaan met de indicatie waardeberging die voor uw kluis staat. Diverse omgevingsfactoren kunnen de waarde die verzekerd is verlagen of verhogen. Bespreek met uw verzekeraar welke extra voorzieningen u heeft getroffen.
Normering en dekkingsadvies